Zakaj naslednjič (ne) grem na poročni sejem

Pretekli vikend sva se z Rokom odpravila na sejem Poroka v Celje. Zanimalo naju je, kaj zanimivega bodo predstavili letos in kaj je na sceni novega. Za vse, ki morda niste uspeli priti na sejem, pa vas tema vseeno zanima, sva se odločila napisati nekaj kratkih vtisov.

Sejem Poroka se dogaja v sklopu šestih sejmov (poleg so še Flora, Altermed, ApiSlovenija, Festivala Kave in Kulinart), kar doda pestrost, določeni elementi pa se dobro dopolnjujejo med sabo, a več o tem kasneje.

Ker sva obiskala že kar nekaj sejmov na to tematiko, sva bila tokrat malce razočarana nad skopo ponudbo. Vsekakor bi se sejmiščni prostor za poroko dalo precej bolje izkoristiti in ponuditi še mnogo več raznolikosti. Vseeno sva videla kar nekaj ponudnikov poročnih oblek, kjer so bodoči mladoporočenci lahko pomerjali lepe kreacije. Precej je bilo zlatarstev s pestro izbiro poročnih prstanov, dva fotografa in ponudnika video storitev iz Hrvaške (pa toliko dobrih slovenskih fotografov imamo!), razstavo desetih poročnih šopkov, nekaj ponudnikov poročnih avenij oziroma gostišč. Za neveste navdušene nad sivko se je našla vijola stojnica z različnimi malimi darilci, ponujali so okrasitve prostorov z baloni. Izstopali sta dve prikupni prikolici ki sta predelani v premični bar in fotobooth razveseljevali obiskovalce sejma. Gospod z lepim modrim oldtimerjem nama je ponujal vožnjo za najin poročni dan, ko pa je ugotovil, da sva že poročena, je ponudbo nekoliko spremenil, češ “Lahko vaju peljem pa tudi iz ločitve, tudi to sem že delal”. Kar nisva mogla verjeti slabemu okusu, ki ga je gospod pokazal (na sejmu Poroka vendar!).

Ko sva v dobre pol ure že drugič obhodila celoten sejmiščni prostor namenjen poroki, sva kar obstala. Res sva pričakovala nekoliko več. Mene bi kot nevesto zanimali tudi ponudniki poročnih vabil, cvetličarji, ki bi odgovorili na marsikatero vprašanje neveste v zvezi s šopkom, dekoracijo prostorov in podobnim, dobri frizerji in vižazisti, ponudniki popularnih lesenih dodatkov, izposojevalci šotorov, izposojevalci raznih rekvizitov za poroko (niso vintage poroke pravi hit?), fotoboothi, želela bi videti precej več ponudbe poročnih prostorov. Na enem od poročnih sejmov v tujini, kjer sem bila, se je poleg naštetega gnetlo fotografov, izdelovalcev albumov, potovalnih agencij s ponudbo medenih tednov. Če vprašate mene, bi na tak sejem sodile tudi organizacije, ki delajo s poročenimi pari naprej, saj se zakon s poroko samo začne, glavno delo para za lep zakon pa pride kasneje… Z vsemi idejami, kaj bi na sejem še sodilo, sva odšla iz hale.

Da nekoliko zadostiva svojim željam po dodatni ponudbi, sva zavila še na sejem Flora. Tam poročnih aranžmajev sicer ni bilo, a se je predstavilo nekaj aranžerjev s svojimi kreacijami in okrasitvami prostorov. Našla sva tudi posrednika, kjer bi lahko naročila cvetje, če bi recimo sama želela organizirati cvetlične dekoracije na poroki.

Ker sva imela prazne želodčke, sva zavila še na Festival Kave (tem dobrim vonjavam se sama tako ali tako ne morem upreti). Tam sva našla še dve drobni cvetki, ki ju je vredno deliti z vami. Eno lušno šik prikolico, kjer si lahko naročil slastne palačinke, ter predelan citroenov kombi za ponudbo kave in prigrizkov. No, kaj takega bi tudi sama z veseljem imela na svoji poročni zabavi. Dejansko sva o tem razmišljala, a se vseh idej takrat ni dalo izvesti… Morda pa si kaj takega privoščiva za zabavo ob najini naslednji okrogli obletnici.